Ez az ajándék különleges, hiszen itt nem egy csoport részei lesztek, csak kettőtökkel foglalkoznak, csak rólatok szól az egész.
Lepd meg kedvesedet, barátodat, édesanyádat, munkatársadat, osztálytársadat, és menjetek el együtt gasztronómia élményt és főzési fortélyokat gyűjteni! Nem kell a párodra ráerőltetni egy előre eldöntött tematikát, hiszen az ajándék átadása után öt féle workshopból választhatjátok ki közösen azt, ami mindkettőtöknek a legizgalmasabb.
Az ajándékutalvány az alábbi szabadon választható 3 órás workshopokra használható fel:
A legapróbb fortélyok, amik e színpompás sütemények elkészítéséhez szükségesek. A macaronnak, ennek a habcsókra emlékeztető korong alakú süteménynek az elkészítése nagy gyakorlatot és figyelmet igényel. Az Ursa Maior Kreatív Műhely házigazdája családias hangulatú műhelyben mutatja meg a legapróbb trükköket a házi készítésű nyalánkságokhoz, melyek minőségi alapanyagokból készülnek. Az Ursánál különösen nagy gondot fordítanak a gyakorlati oktatásra, és garantálják, hogy a résztvevő minden készséget el tud sajátítani ahhoz, hogy később majd otthon is elkészíthesse a finomságokat.
A francia főzőesten egy tipikus francia menüt készítetek el, és ajándékba egy meglepetés koktélt is fogyaszthatsz. A francia konyha a gasztronómia alapja – elegáns, kifinomult, könnyed és mégis rejt magában annyi titokzatosságot, hogy kellően féljünk egyedül nekiállni otthon. Alapvetően a francia konyha érdekes ízekből, színekből és különleges textúrákból áll, melyeket mesterien kevernek a híres szakácsok.
Az egészséges étkezés nem mindig elég, használjuk hát a gyógynövények fantasztikus erejét a mindennapi ételeinkbe. Az elkészített három fogásos menüben lesznek stresszcsökkentő ételek, ehetsz finomságokat magas vérnyomás ellen vagy a gyulladást csökkentheted testedben de számos más gyakran előforduló betegségre is kaphatsz gyógyírt.
Lehet klasszikus, rozsos, teljes kiőrlésű vagy sokmagvas… Kívánjon bármilyet, a workshop után garantáltan el tudja majd otthon készíteni. Az oktatás alatt a résztvevők megismerkedhetnek a kovász készítésének minden csínjával-bínjával, a dagasztás titkaival, valamint például azzal, hogy hajtogassuk, vagy ne hajtogassuk a tésztát előkészítés közben. Az adalékmentes kenyér készítésének minden apró trükkjéről beszélgetnek míg az „előkészül” a sütéshez.
A klasszikus pho leves kiváló és különleges étel így a téli időszakban. Friss zöldségek, különleges fűszerek és ezer és ezer titkos összetevő elrepít kelet ázsia világába. Ha nem tudjátok, hogyan készül, akkor most megtanulhatjátok. Mellé a tempurakészítés csínját bínját is elsajátíthatjátok: rák, zöldség, friss hal is kerül a tányérra. A tapasztalt szakács minden fortélyt megtanít, amire szükségetek van ahhoz, hogy igazán remek ázsiai konyhát alkossatok.
A saját készítésű tésztának nincs párja, már önmagában egy kis szósszal is isteni lakoma lehet belőle. Az elkészítése sokkal egyszerűbb, mint gondolnád! Ha eljössz a tanfolyamra, megtanulhatod, hogyan kell tojásos és tojásmentes friss tésztát készíteni.
Azt már lassan tudjuk, hogy milyen ételhez milyen bor illik, de mi van a többi alkoholos és alkoholmentes itallal? A frissítő limonádé, a zamatos csirke, a tárkony esetleg egy kis abszint párosítása felemelő lehet és bizarr, az ízlelőbimbóink meg fogják hálálni. Legyen, bor, sör, pálinka, abszint vagy tea, egy illatos frappé vagy varázslatos smothie, a minőségi alapanyagokkal kombinálva isteni vacsora lesz. Pástétomok, sült húsok, furmányos saláták és, csokoládés és nem csokoládés desszertek évszaknak megfelelően.
A sushit a felkelő nap országában nemzeti ételként tartanak számon. Ecetes rizsből, friss halakból, rákokból, algából bárki elkészítheti, és otthon bármikor élvezheti ínycsiklandó falatkáit. A workshop 3 órájában meg lehet ismerni az apróbb trükköket, tippeket sőt titkos recepteket, és el lehet sajátítani 5 féle sushi készítési technikát. A nyugodt hangulatot és a koncentrációt meditatív elemekkel, zenével, illatokkal segítik, hogy a szakácsok elhagyva a mindennapi élet problémáit, csak a kreatív alkotásra koncentrálhassanak. Az igazi örömfőzés résztvevői megismerkednek a nigiri, a maki, a futomaki, az inari és az umaki készítésének technikájával. Végül egy digitális receptfüzetet kapnak ajándékba.
Sokan talán el sem tudják képzelni, hogy az egyszerű feketén kívül, milyen sokféle csodás italt lehet kihozni a kávécserje zamatos „gyümölcséből”. A 3 órás foglalkozáson a kávékészítés varázslatos világába tekinthet be ennek az ajándékutalványnak a tulajdonosa. A különleges recepteket, praktikákat, trükköket szakképzett kolléga mutatja meg, aki a gyakorlat elsajátítása mellett elméleti ismeretekkel is felvértezi a résztvevőket. Többféle recept és elkészítési mód is megismerhető, sőt betekintést lehet nyerni a filterkávé készítésébe is. A megszerzett tudással el lehet kápráztatni a családot és barátokat, de szakmai alapnak sem rossz, ha valaki vendéglátós pályára készül. A kész kávék a helyszínen elfogyaszthatók.
A 3 órás foglalkozáson tapasztalt cukrász mutatja meg a házi készítésű nyalánkságok legapróbb fortélyait. A finomságokhoz minőségi és különleges alapanyagokat biztosítanak. A kurzuson a háztartásban fellelhető eszközökkel dolgoznak, így a program után bátran elkészíthetők a finomságok otthon is. Bemutatják a temperálási technikákat, a csokoládéhüvely-készítést és a tökéletes töltelék receptjét. 300-400 gramm 60%-os, minőségi belga csokoládét és különleges fűszereket használnak. Végül a tanfolyam mellé ajándékba adnak egy digitális receptfüzetet, a témához kapcsolódó további tippekkel.
Mitől igazi egy pizza? Milyen a hamisítatlan olasz paradicsomszósz? Mi kell bele, mennyi és hogyan, vagy éppen mi nem? Most minden apró trükköt elleshet 3 órában olasz pizza témában, akit megajándékozol! A roppanós vékony tészta, a hamisíthatatlan paradicsomszósz, a friss fűszerek és a feltétek megfelelő sorrendje…ez mind mind fontos ahhoz, hogy megalkossa a tökéletes pizzát. A legtöbb alapanyagot egyenesen olaszországból szállítják neked, így az ízélmény garantált. A recept eredeti nápolyi olasz családi recept , melyről küldenek neked egy kis füzetkét digitálisan. Miközben kelnek a pizzák elkészítjük az olaszok kedvenc szószát a pestót friss sajtokból, magokból és fűszernövényekből. Lesz levegőben kézzel nyújtás, megfelelő rétegrend kialakítása és a tökéletes sütést is megtanulhatod, így biztosan otthon is bátran nekiállhatsz, a siker nem marad el. Minden résztvevő 2 pizzát készít el a workshop 3 órája alatt. A tanfolyam során korlátlanul fogyaszthatók különböző finomságok (szószok, pizzák, sajtok), és a résztvevő a tanultakról online és írásos anyagot is kap.
2 fő (csak ti ketten vagytok)
Előzetes bejelentkezés, időpontfoglalás szükséges az ajándékutalványon található elérhetőségeken.
Előzetes bejelentkezés, időpontfoglalás szükséges az ajándékutalványon található elérhetőségeken.