Lepd meg kedvesedet, barátodat, édesanyádat, munkatársadat, osztálytársadat, és menjetek el együtt gasztronómia élményt és készítési fortélyokat gyűjteni! Nem kell a párodra ráerőltetni egy előre eldöntött tematikát, hiszen az ajándék átadása után 11 féle workshopból választhatjátok ki közösen azt, ami mindkettőtöknek a legizgalmasabb. Kalandra fel!
Az ajándékutalvány az alábbi 11 szabadon választható 3 órás workshopra használható fel:
A legapróbb fortélyok, amik e színpompás sütemények elkészítéséhez szükségesek. A macaronnak, ennek a habcsókra emlékeztető korong alakú süteménynek az elkészítése nagy gyakorlatot és figyelmet igényel. Az Ursa Maior Kreatív Műhely házigazdája családias hangulatú műhelyben mutatja meg a legapróbb trükköket a házi készítésű nyalánkságokhoz, melyek minőségi alapanyagokból készülnek. Az Ursánál különösen nagy gondot fordítanak a gyakorlati oktatásra, és garantálják, hogy a résztvevő minden készséget el tud sajátítani ahhoz, hogy később majd otthon is elkészíthesse a finomságokat.
A francia főzőesten egy tipikus francia menüt készítetek el, és ajándékba egy meglepetés koktélt is fogyaszthatsz. A francia konyha a gasztronómia alapja – elegáns, kifinomult, könnyed és mégis rejt magában annyi titokzatosságot, hogy kellően féljünk egyedül nekiállni otthon. Alapvetően a francia konyha érdekes ízekből, színekből és különleges textúrákból áll, melyeket mesterien kevernek a híres szakácsok.
Az egészséges étkezés nem mindig elég, használjuk hát a gyógynövények fantasztikus erejét a mindennapi ételeinkbe. Az elkészített három fogásos menüben lesznek stresszcsökkentő ételek, ehetsz finomságokat magas vérnyomás ellen vagy a gyulladást csökkentheted testedben de számos más gyakran előforduló betegségre is kaphatsz gyógyírt.
Lehet klasszikus, rozsos, teljes kiőrlésű vagy sokmagvas… Kívánjon bármilyet, a workshop után garantáltan el tudja majd otthon készíteni. Az oktatás alatt a résztvevők megismerkedhetnek a kovász készítésének minden csínjával-bínjával, a dagasztás titkaival, valamint például azzal, hogy hajtogassuk, vagy ne hajtogassuk a tésztát előkészítés közben. Az adalékmentes kenyér készítésének minden apró trükkjéről beszélgetnek míg az „előkészül” a sütéshez.
A klasszikus pho leves kiváló és különleges étel így a téli időszakban. Friss zöldségek, különleges fűszerek és ezer és ezer titkos összetevő elrepít kelet ázsia világába. Ha nem tudjátok, hogyan készül, akkor most megtanulhatjátok. Mellé a tempurakészítés csínját bínját is elsajátíthatjátok: rák, zöldség, friss hal is kerül a tányérra. A tapasztalt szakács minden fortélyt megtanít, amire szükségetek van ahhoz, hogy igazán remek ázsiai konyhát alkossatok.
A saját készítésű tésztának nincs párja, már önmagában egy kis szósszal is isteni lakoma lehet belőle. Az elkészítése sokkal egyszerűbb, mint gondolnád! Ha eljössz a tanfolyamra, megtanulhatod, hogyan kell tojásos és tojásmentes friss tésztát készíteni.
Azt már lassan tudjuk, hogy milyen ételhez milyen bor illik, de mi van a többi alkoholos és alkoholmentes itallal? A frissítő limonádé, a zamatos csirke, a tárkony esetleg egy kis abszint párosítása felemelő lehet és bizarr, az ízlelőbimbóink meg fogják hálálni. Legyen, bor, sör, pálinka, abszint vagy tea, egy illatos frappé vagy varázslatos smothie, a minőségi alapanyagokkal kombinálva isteni vacsora lesz. Pástétomok, sült húsok, furmányos saláták és, csokoládés és nem csokoládés desszertek évszaknak megfelelően.
A sushit a felkelő nap országában nemzeti ételként tartanak számon. Ecetes rizsből, friss halakból, rákokból, algából bárki elkészítheti, és otthon bármikor élvezheti ínycsiklandó falatkáit. A workshop 3 órájában meg lehet ismerni az apróbb trükköket, tippeket sőt titkos recepteket, és el lehet sajátítani 5 féle sushi készítési technikát. A nyugodt hangulatot és a koncentrációt meditatív elemekkel, zenével, illatokkal segítik, hogy a szakácsok elhagyva a mindennapi élet problémáit, csak a kreatív alkotásra koncentrálhassanak. Az igazi örömfőzés résztvevői megismerkednek a nigiri, a maki, a futomaki, az inari és az umaki készítésének technikájával. Végül egy digitális receptfüzetet kapnak ajándékba.
Sokan talán el sem tudják képzelni, hogy az egyszerű feketén kívül, milyen sokféle csodás italt lehet kihozni a kávécserje zamatos „gyümölcséből”. A 3 órás foglalkozáson a kávékészítés varázslatos világába tekinthet be ennek az ajándékutalványnak a tulajdonosa. A különleges recepteket, praktikákat, trükköket szakképzett kolléga mutatja meg, aki a gyakorlat elsajátítása mellett elméleti ismeretekkel is felvértezi a résztvevőket. Többféle recept és elkészítési mód is megismerhető, sőt betekintést lehet nyerni a filterkávé készítésébe is. A megszerzett tudással el lehet kápráztatni a családot és barátokat, de szakmai alapnak sem rossz, ha valaki vendéglátós pályára készül. A kész kávék a helyszínen elfogyaszthatók.
A 3 órás foglalkozáson tapasztalt cukrász mutatja meg a házi készítésű nyalánkságok legapróbb fortélyait. A finomságokhoz minőségi és különleges alapanyagokat biztosítanak. A kurzuson a háztartásban fellelhető eszközökkel dolgoznak, így a program után bátran elkészíthetők a finomságok otthon is. Bemutatják a temperálási technikákat, a csokoládéhüvely-készítést és a tökéletes töltelék receptjét. 300-400 gramm 60%-os, minőségi belga csokoládét és különleges fűszereket használnak. Végül a tanfolyam mellé ajándékba adnak egy digitális receptfüzetet, a témához kapcsolódó további tippekkel.
Mitől igazi egy pizza? Milyen a hamisítatlan olasz paradicsomszósz? Mi kell bele, mennyi és hogyan, vagy éppen mi nem? Most minden apró trükköt elleshet 3 órában olasz pizza témában, akit megajándékozol! A roppanós vékony tészta, a hamisíthatatlan paradicsomszósz, a friss fűszerek és a feltétek megfelelő sorrendje…ez mind mind fontos ahhoz, hogy megalkossa a tökéletes pizzát. A legtöbb alapanyagot egyenesen olaszországból szállítják neked, így az ízélmény garantált. A recept eredeti nápolyi olasz családi recept , melyről küldenek neked egy kis füzetkét digitálisan. Miközben kelnek a pizzák elkészítjük az olaszok kedvenc szószát a pestót friss sajtokból, magokból és fűszernövényekből. Lesz levegőben kézzel nyújtás, megfelelő rétegrend kialakítása és a tökéletes sütést is megtanulhatod, így biztosan otthon is bátran nekiállhatsz, a siker nem marad el. Minden résztvevő 2 pizzát készít el a workshop 3 órája alatt. A tanfolyam során korlátlanul fogyaszthatók különböző finomságok (szószok, pizzák, sajtok), és a résztvevő a tanultakról online és írásos anyagot is kap.
2 fő (csoport részeként)
Előzetes bejelentkezés, időpontfoglalás szükséges az ajándékutalványon található elérhetőségeken.
Előzetes bejelentkezés, időpontfoglalás szükséges az ajándékutalványon található elérhetőségeken.