Aki eddig csak álmodozott róla, hogy milyen jó lenne a konyhában végre használatba venni a sütőt, és valamit alkotni segítség nélkül, vagy minden ilyesmi próbálkozása balul sült el mostanáig, annak itt a helye! A macaron az az édesség, amit otthon is el lehet majd készíteni segítség nélkül a tanfolyam elvégzése után. Lepd meg az ajándékkal, aki számodra a legkedvesebb!
Az Ars Socolata manufaktúra műhelyében minden résztvevő elkészítheti álmai adalékanyagmentes macaronját. A többórás kurzus résztvevői nemcsak megtanulják a receptet és a fortélyokat és megsütik a mennyei roppanós csodát, hanem még a tejszínes ganache-t is elkészítik, mellyel végül megtöltik a macaron burkokat. A program végén mindenki ízletes macaronokkal és kis cukrászként térhet haza.
Megtudhatja azt is, a sikerhez milyen alapanyagokra és eszközökre lesz majd otthon szüksége, és azokat hol érdemes beszerezni. Részletes jegyzetet adnak a tanfolyami anyagról, amiben az elméleti rész mellett a recepteket is megtalálják.
A programot bátran ajánljuk lisztérzékenyeknek is, akik szeretnék elsajátítani a mandulaliszttel készülő finomság elkészítését.
A felejthetetlen gasztroprogramot a hűsítő italok és édes ínyencségek mellett a barátságos légkör és családias hangulat biztosítja.
A macaron (vagy makaron) tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt vagy őrölt mandula és ételszínezék felhasználásával készülő kerek édes sütemény. A két korongot általában ganache töltelékkel, vajas krémmel vagy lekvárral ragasztják össze. Velence környékén kezdett kialakulni a 14–15. században. Később Franciaországban vált ismertté, és mára az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék lett. Napjainkban az egész világban a leghíresebb édességek egyike.
A kurzus választható magyar, angol vagy német nyelven is
Az ajándékutalvány az Ars Socolata kurzusára váltható be. Előzetes bejelentkezés az ajándékutalványon található elérhetőségen.