Az Ars Socolata kézműves csokoládé manufaktúra műhelyében minden résztvevő elkészítheti álmai táblás csokiját. Ráadásul mindezt a legkiválóbb belga csokoládé alapanyagokból, amilyet átlag boltok polcain nem is lehet beszerezni. A több órás kurzus résztvevői megtanulják a fortélyokat és csokit öntenek és díszítenek. A program végén mindenki ízletes csokoládéval és kis csokoládékészítő mesterként tér haza.
Megtudhatod azt is, a sikerhez milyen alapanyagokra és eszközökre lesz majd otthon szükséged, és azokat hol érdemes beszerezni. Részletes jegyzetet adnak a tanfolyami anyagról. Megismersz a kurzus alatt több temperálási technikát is.
A programot bátran ajánljuk laktózérzékenyeknek, vegánoknak valamint fogyókúrázóknak is. Jelentkezéskor kérik az ilyen igényt jelezni. Hiszen vegán étcsokoládé és cukormentes, maltitollal édesített belga tejcsokoládé is lapul a raktárban.
A felejthetetlen gasztroprogramot a hűsítő italok és édes ínyencségek mellett a barátságos légkör és családias hangulat biztosítja. A kurzus választható magyar, angol vagy német nyelven is.
A legtöbb manufaktúra minőségi csokoládé alapanyagot használ, amelyet a tömeggyártású csokoládék alapanyagának többszöröséért tudnak csak beszerezni. Az igazi eredeti csokoládé nem tartalmaz tejsavóport, tejzsírt vagy bármely kakaóvajat helyettesítő olcsósító összetevőt. A különbséget sok esetben csak akkor veszi észre az átlag vásárló, amikor egymás után kóstolja a bolti és a kézműves csokoládét.
Ahogy borok esetén is léteznek specialisták, akik a legkisebb különbséget is észreveszik, a csokoládé ínyencek körében is találunk olyan személyeket, akik nem csak a manufaktúrális és gyári előállítású táblás csokoládé közötti különbséget képesek megállapítani, hanem akár a felhasznált kakaóbab származási helyét is beazonosítják.
Az ajándékutalvány az Ars Socolata kurzusára váltható be. Előzetes bejelentkezés az ajándékutalványon található elérhetőségen.