Hőlégballonos sétarepülés a szekszárdi borvidék felett

Választható felnőttnek és gyermeknek is

Hőlégballonos sétarepülés a szekszárdi borvidék felett
Hőlégballonos sétarepülés a szekszárdi borvidék felett
Letölthető
Azonnal letölthető
ingyenes!
GLS kiszállítás
Személyes átvétel
Darab

Letölthető
Azonnal letölthető
ingyenes!
GLS kiszállítás
Személyes átvétel

Életre szóló élmény madártávlatból

Ha különleges családi élményt keresel vagy a gyermekeidet szeretnéd felejthetetlen kalandban részesíteni, lepd meg őket ezzel az ajándékkal! Biztonságos körülmények között átélhetitek mit lát egy madár a levegőből. Mindeközben nincs motorzaj, hiszen méltóságteljesen függeszkedtek az égen, és soha nem látott panorámában gyönyörködhettek.

Ez az élmény örök emlék marad! Mivel csak alacsony szélsebességnél lehet repülni, nagy illetve kis magasságból is jól körül lehet nézni mindent megszemlélve, közben fotón vagy videón megörökítve egymást és a szép pillanatokat.

A program 3-4 órás elfoglaltságot jelent közel egy órás repülési idővel. Az élmény március 1-től október 31-ig élhető át az aktuális időjárási körülményeknek megfelelően! Rendelj annyi gyermek és felnőtt ajándékutalványt, amekkora a családod!

A felszállás helye

Elsősorban Szekszárd és vonzáskörzete a repülés helye. Amennyiben Szekszárd 20 km-es vonzáskörzetén kívül szeretnél repülni, az előzetes egyeztetést igényel jegyrendelés előtt, amit telefonon vagy e-mailben tehetsz meg. A kiszállás díja 130 Ft/km amit oda vissza kell fizetni az Őcsényi repülőtérhez viszonyítva. A kivonulás feltétele még, hogy a ballonban minimum 5 főnek kell foglalnia, akik az adott időpontban ugyan azon a helyszínen szeretnének repülni.

A felszállás ideje

Az esti repülés napnyugta előtt 2-3 órával kezdődik.

Időjárás

Az időjárás nagyban befolyásolja a hőlégballonos repülést, a szél sebessége a repülés sebességét, az iránya pedig az utazás irányát. Gyakorlatilag arra megyünk amerre a szél sodor. Persze ennyire nem egyszerű! Kizáró tényezők lehetnek:

 • erős szél : maximum szélerősség 0-3,5 m/s
 • csapadékos időjárás
 • Termikes idő: általában azért szoktunk reggeli vagy esti órákban repülni, hogy kizárjuk a termikes időjárást
 • látástávolság: ősszel és télen ködös időben nem lehet repülni, mert balesetveszélyes

Ruházat

Vízhatlan zárt lábbeli (a leszállóhely földes, füves lehet), az adott időjárásnak megfelelő kényelmes ruházat. Szandál, magassarkú cipő mellőzését javasoljuk! Ajánlott plusz pulcsit vagy felsőt hozni, mivel magasan már érezhetően hidegebb van. Szúnyogriasztót és innivalót célszerű hozni.

Utas létszám

*5-6 utas + pilóta (az utasok száma függ az időjárási körülményektől és az utasok súlyától is)

Hogyan zajlik egy ilyen repülés?

Találkozás a megbeszélt helyen ahonnan közösen indultok a felszállóhelyre. Íme, a klub tájékoztatója!

 1. Őcsénybe a repülőtéren találkozunk az utasainkkal. Amennyiben a bejárati kapu nyitva van, akkor be lehet jönni és le lehet parkolni nálunk, ha nincsen akkor a kiskapun lehet bejönni a repülőtérre és az alábbi ábra alapján megtalálnak minket! A találkozási pont mindig itt van!

 2. Együtt elmegyünk a felszállóhelyre: A felszállóhelyet mi választjuk ki az aktuális szélirány, légtér és törvények figyelembevételével. A felszállóhely a szél irányától függően változhat, és mindig az adott helyzetben a pilóta dönti el a biztonság elsődleges szem előtt tartásával. A ballon követő autó a találkozási helyünktől viszi az utasokat a felszállóhelyre és a leszállóhelytől vissza a találkozási helyhez. Amennyiben kísérővel érkezik és ő vagy ők is követni szeretnék, a ballont akkor kérjük, gondoskodjanak a kísérők saját autóról, előfordulhat, hogy a követő autóba ők is elférnek, de ezt garantálni nem tudjuk csak az utasoknak.

 3. Felállítjuk a ballont: Ha szeretnének, az utasok akkor részt tudnak venni a ballon felállításában.

 4. Felszállás, repülés, leszállás: A repülési magasságot a pilóta szabályozza, ő az érvényben lévő légügyi törvényeknek és az aktuális időjárási körülményeknek megfelelően választja meg a magasságot. Mivel a ballon arra repül amerre a szél sodorja és különböző magasságokban különböző irányba fújhat a szél, ezért a pilóta a levegőben folyamatosan tervez. A repülés ideje 50-70 perc lehet leszállási területtől függően.

 5. Ballon lebontása, összecsomagolása: Aki kedvet kap, az segíthet összecsomagolni a ballont

 6. Visszamegyünk a találkahelyre: Az utasokat természetesen mi visszük vissza a találkozóhelyre.

 7. Avatás: Minden első repült utasunkat felavatjuk a ballonos hagyományoknak megfelelően és ballonos társunkká fogadjuk. (Melegben ajánlatos, törölközőt vagy váltó pólót hozni!)

Egyéb információk és feltételek

A repülés feltétele, hogy ugyan azon időpontban legalább 4 utas foglaljon repülést. Ha ez nem teljesül akkor az összevárás miatt időpont változás lehetséges. Gyermek utasként a 6 - 14 év kor közötti, 40 kg alatti, de minimum 110 cm magas gyermekek vehetik igénybe felnőtt kíséretével a kalandot. Egészségügyi befolyásoló tényezők: várandósság, asztma, elmúlt hat hétben történt műtéti beavatkozás, térd vagy csípőprotézis, klausztrofóbia, pacemaker. Ezek nem mind kizáró tényezők. Rendelés előtt kérjük érdeklődj ha a felsoroltak közül valamelyik igaz reád.

Felnőtt

69 900 Ft

gyerek

48 900 Ft

érvényességi ideje

Felhasználás helye

 • Őcsény

Felhasználási feltételek:

Az ajándékutalvány beváltása előtt előzetes egyeztetés szükséges, az utalványon található elérhetőségeken.

Hasonló ajánlatok
Letölthető változatban is

Romantikus páros hőlégballonos VIP sétarepülés a szekszárdi borvidék felett

Csak ti ketten és a pilóta
 Nézd meg Megnézem
Letölthető változatban is

Hőlégballonozás a Dunántúlon ajándék videóval

Privát túrák, a kosárban csak Ti vagytok. Helyszínek Sopron, Győr, Dunaújváros
 Nézd meg Megnézem
Letölthető változatban is

Romantikus hőlégballonos sétarepülés Győr környékén

Győr környéki felszállással, 2 főnek, pezsgőzéssel
 Nézd meg Megnézem
Letölthető változatban is

Hőlégballonos sétarepülés

Győr, Budapest, Siófok, Szeged, Pécs, Bükk, Sárvár környéki indulással választható
 Nézd meg Megnézem