Folly Arborétum, Borászat és Étterem ajándékutalvány

Élmények a Balaton édenkertjében

Folly Arborétum, Borászat és Étterem ajándékutalvány
Folly Arborétum, Borászat és Étterem ajándékutalvány
Letölthető
Azonnal letölthető
ingyenes!
GLS kiszállítás
Személyes átvétel
Darab

Letölthető
Azonnal letölthető
ingyenes!
GLS kiszállítás
Személyes átvétel

Borélmény és badacsonyi ínyencségek – ajándékutalvány

Lepjétek meg családodat, barátaidat egy maradandó boros és gasztronómiai élménnyel a pompás Folly birtokon!

Szívjátok magatokba a százéves cédrusok nyugalmát, a varázslatos balatoni panorámát, és kóstoljátok meg a borokat, melyeket szakértelemmel és fáradtságot nem kímélve készítettek el a számotokra!

Az arborétumról

Nem egyszerűen egy arborétum a sok közül. Nem csupán különleges cédrusok és ciprusok gyűjteménye, hanem a Folly család története, több generáció elkötelezett munkájának és kitartásának eredménye.

Az arborétum szerves részeként működő borászat alapítását a család üknagyapjához kötik, aki 1878-ban építette meg a ma is használatban lévő pincét. A badacsonyi történelmi borvidék hagyományaihoz híven főként fehérborokkal foglalkoznak, azok közül is a környékre jellemző fajtákat – szürkebarát, muscat ottonel, budai zöld, olaszrizling – részesítik előnyben. A kor követelményeinek megfelelően élnek a tisztaság és üdeség megőrzését szolgáló eszközökkel, de ha úgy kívánja a bor, őseik tudásához fordulnak és fahordókban seprőn tartva érlelik a napsütötte szőlőszemekből nyert nedűt.

Boraikról

Boraikról Nagy részük reduktív eljárással készül, de egyes tételek hordós érlelést is kapnak. Kedvelt boraik között kiemelkedő a gyümölcsös ízvilágú Boróka fehér, amely muskotály, olaszrizling és szürkebarát házasításának az eredménye, és az elegáns Cédrus, amelyet szintén az arborétum szőlőjéből, olaszrizling és szürkebarát házasításával állítanak elő. 2021-ben tovább bővül a könnyű borokat adó Boróka termékcsalád: a Boróka fehér és a Boróka rozé (pinot noir és kékfrankos cuveé) és mellett palackba kerül és májustól kóstolható a Boróka vörös (merlot és cabernet sauvignon cuveé) boruk is. 2020-as Rajnai rizling tételük több nemzetközi borversenyről is aranyérmet hozott el.

Az étteremről

2019 tavaszán nyílt meg új éttermük, amely a család több, mint 160 éves egykori lakóházában kapott helyet. A felújított látogatóközpontban a tájba illő, a hagyományokat követő, rusztikus éttermet rendeztek be. Az étteremben és a tavasztól őszig nyitvatartó grillteraszon állandó friss bisztró kínálattal és hétvégenként szezonális ajánlatokkal, badacsonyi ínyencségekkel várják vendégeiket. A letisztult ízvilágú fogások harmonikus kísérői lehetnek friss, illatos Folly boraik éppúgy, mint a zamatos szörpjeik.

érvényességi ideje

Felhasználás helye

  • 8257 Badacsonyörs, Kápolnavölgyi út 25.

Felhasználási feltételek:

Az ajándékutalvány a Folly Arborétum, Borászat és Étterem valamennyi szolgáltatására, helyben történő vagy akár online történő borvásárlásra is felhasználható. Az utalvány felmutatása a helyben történő felhasználás során minden esetben szükséges, ezért kérjük az ajándékutalvány kinyomtatását. A webshopban történő vásárlás esetén a megjegyzés rovatban kell feltüntetni, hogy KártyaPláza ajándékutalványt szeretne a vásárlásához felhasználni – megadva a kártya azonosítót és a CVC kódot!

Hasonló ajánlatok
Letölthető változatban is
Götz Pincészet

Kalandozás Tokaj-Hegyalján az egyedülálló hercegkúti pincesoron borkóstolóval

6 boros kóstoló borkorcsolyával a Götz Pincészetben
 Nézd meg Megnézem
Letölthető változatban is
Günzer Tamás Pincészete és webáruháza

Kemencés ételek és borkóstoló Günzer Tamás villányi pincészetében

Az élmény 2 főre szól
 Nézd meg Megnézem
Letölthető változatban is
Café Ponyvaregény Étterem

Café Ponyvaregény Étterem, Budapest ajándékkártya

Gyertyafényes, kandallós étterem a Lágymányosi-öbölnél és kávézó Újbudán
 Nézd meg Megnézem
Letölthető változatban is
Debreczeni & Ferenczi Családi Borászat

Debreczeni & Ferenczi Családi Borászat, Etyek ajándékutalvány

Beváltható a pincészet valamennyi szolgáltatására, borvásárlásra és webshopban
 Nézd meg Megnézem