Folly Arborétum, Borászat és Étterem ajándékutalvány

Élmények a Balaton édenkertjében

Folly Arborétum, Borászat és Étterem ajándékutalvány
Folly Arborétum, Borászat és Étterem ajándékutalvány
Letölthető
Azonnal letölthető
ingyenes!
Házhoz szállítás
Személyes átvétel
Darab
Letölthető
Azonnal letölthető
ingyenes!
Házhoz szállítás
Személyes átvétel

Borélmény és badacsonyi ínyencségek – ajándékutalvány

Lepjétek meg családodat, barátaidat egy maradandó boros és gasztronómiai élménnyel a pompás Folly birtokon!

Szívjátok magatokba a százéves cédrusok nyugalmát, a varázslatos balatoni panorámát, és kóstoljátok meg a borokat, melyeket szakértelemmel és fáradtságot nem kímélve készítettek el a számotokra!

Az arborétumról

Nem egyszerűen egy arborétum a sok közül. Nem csupán különleges cédrusok és ciprusok gyűjteménye, hanem a Folly család története, több generáció elkötelezett munkájának és kitartásának eredménye.

Az arborétum szerves részeként működő borászat alapítását a család üknagyapjához kötik, aki 1878-ban építette meg a ma is használatban lévő pincét. A badacsonyi történelmi borvidék hagyományaihoz híven főként fehérborokkal foglalkoznak, azok közül is a környékre jellemző fajtákat – szürkebarát, muscat ottonel, budai zöld, olaszrizling – részesítik előnyben. A kor követelményeinek megfelelően élnek a tisztaság és üdeség megőrzését szolgáló eszközökkel, de ha úgy kívánja a bor, őseik tudásához fordulnak és fahordókban seprőn tartva érlelik a napsütötte szőlőszemekből nyert nedűt.

Boraikról

Nagy részük reduktív eljárással készül, de egyes tételek (mint a Cédrus) hordós érlelést is kapnak. Kedvelt boraik között kiemelkedő a gyümölcsös ízvilágú Boróka, amely muskotály, olaszrizling és szürkebarát házasításának az eredménye, és az elegáns Cédrus, amelyet szintén az arborétum szőlőjéből, olaszrizling és szürkebarát házasításával állítanak elő.

Az étteremről

2019 tavaszán nyílt meg új éttermük, amely a család több, mint 160 éves egykori lakóházában kapott helyet. A felújított látogatóközpontban a tájba illő, a hagyományokat követő, rusztikus éttermet rendeztek be, amelyben állandó friss bisztró kínálattal és hétvégenként szezonális ajánlatokkal, badacsonyi ínyencségekkel várják vendégeiket. Grillteraszukon nyáron elsősorban olyan street-food ételeket, grillfogásokat kínálnak, amelyeknek harmonikus kísérői lehetnek friss, illatos Folly boraik éppúgy, mint a zamatos szörpjeik.

érvényességi ideje

Felhasználás helye

  • 8257 Badacsonyörs, Kápolnavölgyi út 25.

Felhasználási feltételek:

Az ajándékutalvány a Folly Arborétum, Borászat és Étterem valamennyi szolgáltatására, helyben történő vagy akár online történő borvásárlásra is felhasználható. Előzetes bejelentkezés szükséges az ajándékutalványon található elérhetőségeken. A webshopban történő vásárlás esetén a megjegyzés rovatban kell feltüntetni, hogy KártyaPláza ajándékutalványt szeretne a vásárlásához felhasználni – megadva a kártya azonosítót és a CVC kódot!

Hasonló ajánlatok
Letölthető változatban is
Játékliget

Játékliget logikai és készségfejlesztő játékok ajándékutalvány

Ajkai üzlet és webáruház
 Nézd meg Megnézem
Letölthető változatban is
Paniq Szoba

Helyszínelők szabadulószoba

Az alapár 2 főre vonatkozik, a helyszín Budapest
 Nézd meg Megnézem
Letölthető változatban is

Skijoring – lovassíelés a Mátrában

Az alapár 2 főre vonatkozik, a helyszín Mátrafüred
 Nézd meg Megnézem
Letölthető változatban is

President Vízipipa ajándékutalvány

A legnagyobb kínálattal rendelkező hazai szakbolt Budapesten
 Nézd meg Megnézem