Dísztortakészítő kurzus ajándékutalvány

4 órás foglalkozás, a helyszín Budapest

Dísztortakészítő kurzus ajándékutalvány
Dísztortakészítő kurzus ajándékutalvány
Letölthető
Azonnal letölthető
ingyenes!
GLS kiszállítás
Személyes átvétel
Darab

Letölthető
Azonnal letölthető
ingyenes!
GLS kiszállítás
Személyes átvétel

Ajándékozd álmai dísztortájának elkészítését!

Lepd meg ezzel az élménnyel szeretteidet, később az egész család örömét leli majd benne! A program végén mindenki a saját dísztortájával és kis cukrászként tér haza! Rengeteg pénzt is meg fogtok spórolni, ha ezentúl nem kell cukrászdában beszerezni a dísztortát.

Az Ars Socolata kézműves műhelyében minden résztvevő elkészítheti álmai dísztortáját. A több órás kurzus résztvevői gyakorlatban is megtanulják a fondant használatát, a tortaburkolás helyes technikáját. Emellett a résztvevők a saját maguk által készített fondant figurákkal fel is díszítik az általuk beburkolt tortát.

A kurzuson előre lesütött kerek piskótával dolgoznak, de a tökéletes piskóta receptet és elkészítési technikáját is megtudják a résztvevők. Részletes jegyzetet adnak a tanfolyami anyagról, amiben az elméleti rész mellett a recepteket is megtalálják.

A programról

  • Megtudják, hogy a sikerhez milyen alapanyagokra és eszközökre lesz majd otthon szükség, és azokat hol érdemes beszerezni.
  • A kurzus során megismerik a burkoló anyagok közül a marcipánt, a fondantot és a pop fondantot. Fondantot színeznek folyékony és por alapú ételfestékkel, márványos technikával is.
  • A fondant gyűrődés, repedés nélküli feltekerését és felhelyezését, egyenletes kiélesítését is gyakorolják.
  • Alapdíszítést készítenek kiszúrókkal, figurákat és virágokat kézi technikával.

A felejthetetlen gasztroprogramot a hűsítő italok és édes ínyencségek mellett a barátságos légkör és családias hangulat biztosítja. A kurzus választható magyar, angol vagy német nyelven is.

A dísztorta készítéséről

A XVII. századi Európából ered a tortadíszítés. A szabályozható hőmérsékletű sütők megjelenésével a díszítésre is egyre nagyobb hangsúly helyeződött. Díszített tortákat sok különböző alkalomra készítettek az évszázadok során, de az esküvői tortáknak van a legnagyobb hagyománya. A régen marcipánnal vagy cukormázzal díszített esküvői torták helyett egyre inkább a fondanttal díszített esküvői torták jönnek divatba. Manapság esküvők és születésnapok mellett más jeles alkalmakkor is készítenek dísztortát.

A fondant az ételallergiában szenvedők miatt is kedvelt, mivel nincs hozzá szükség mandulára. A fondant általában nehezebb, mint a hagyományos módon spatulával vagy kenőkéssel felkent vagy nyomócsöves habzsákkal tortára feljuttatott tejszín vagy vajkrém. A boltok polcain fellelhető előre elkészített fondant általában kevés ízesítést tartalmaz. A hagyományos fondant eredetileg cukorból, vízből, zselatinból, növényi zsiradékból, zsiradékból és glicerinből áll. Alapvetően a torta burkolására használják, de figurákat, díszítéseket is lehet belőle készíteni.

érvényességi ideje

Felhasználás helye

  • 1078 Bp. Nefelejcs u. 19.

Felhasználási feltételek:

Az ajándékutalvány az Ars Socolata kurzusára váltható be. Előzetes bejelentkezés az ajándékutalványon található elérhetőségen.

Hasonló ajánlatok
Letölthető változatban is
Ars Socolata

Mártott, vágott bonbon és töltött trüffel kurzus ajándékutalvány

Minimum 3 órás foglalkozás, a helyszín Budapest
 Nézd meg Megnézem
Letölthető változatban is
Ars Socolata

Kézműves főzött fagylaltkészítő kurzus ajándékutalvány

3-4 órás kurzus, a helyszín Budapest
 Nézd meg Megnézem
Letölthető változatban is
Ars Socolata

Kézműves bonbonkészítő kurzus ajándékutalvány

3 órás foglalkozás, a helyszín Budapest
 Nézd meg Megnézem
Letölthető változatban is
Ars Socolata

Kézműves táblás csokoládékészítő kurzus ajándékutalvány

2-3 órás foglalkozás, a helyszín Budapest
 Nézd meg Megnézem